A A A

Schapendrijven

 

www.hondenlogica.nl
Schapendrijven in omgeving 't Gooi, Amsterdam en Utrecht.
Tijdens deze cursus maak je samen met je hond op een leuke en diervriendelijke wijze kennis met alle werkzaamheden die in de praktijk voorkomen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het gedrag en de verzorging van schapen.

 

www.dutchsheepdogsociety.nl
De Dutch Sheep Dog Society (DSDS) is een vereniging die zich ten doel stelt het fokken, het trainen en het verbeteren van de kwaliteit van schaapshonden aan te moedigen en te bevorderen.

www.shadwicks-sheep-dogs.nl
Shadwick's Keek O Day - Schaapskudde Twente. Op deze site vertellen Rob en Mieke Boode over hun veedrijvende honden en hun kudde. Met speciale aandacht voor de hondenrassen Altdeutsche Hütehund en de Sheltie.

www.schapenhoeve.nl
Schaapskudde van Haaksbergen. Op deze site staat veel informatie over het hoeden van schapen m.b.v. de Border Collie en de Altdeutsche Hütehund.

www.sheepdogtrainingtaketime.nl
Samen met de Border Collies, Drentse Heideschapen en de Welsh Mountain schapen geeft Scheepdogtraining ‘Take Time’ demonstraties en trainingen in schapendrijven.

nl.wikipedia.org/wiki/Schaaphoeden_(hondensport)
Wikipedia omschrijving van schapendrijven met honden.


www.dierz.nl
Uitgebreide beschrijving over het drijven van schapen met honden zoals, Working Sheepdogs, Border Collies, Australian Shepherd, de Bearded Collie, de Sheltie en de Schapendoes.